Idén először ad gasztronómiai művészeti különdíjat fiatal és tehetséges, de még nem ismert szakácsoknak a Gundel Étterem. Ebben az évben a látványosan és dinamikusan megújuló balatoni éttermek, vendéglátóhelyek szakácsai kerülnek a középpontba – áll az étterem honlapján.
A Gundel Fiatal Szakácsművészek Díját idén a balatoni vendéglátás megújításában résztvevő, 30 év alatti szakácsok körében ítélik oda. Az állandó kuratóriumi tag Kovács Lázár mellé Kalla Kálmán mesterszakácsot, a Gundel Károly-díj tulajdonosát, a balatoni vendéglátás nagy tiszteletben álló séfjét kérték fel, hogy segítsésen az ifjú tehetségek kiválasztásában és a díj odaítélésében.
A díjakat november 23-án adják át, és a kitüntetettek névsorát is ekkor hozzák majd nyilvánosságra.
A 2001 óta létező Gundel Művészeti Díj célja, hogy a szakértő kuratóriumok segítségével kezdő, fiatal, tehetséges művészek karrierjét segítse.