Első ízben rendezik meg a Hobbi Pékek Találkozóját szombaton délután Gyenesdiáson. A rendezvény ötletgazdája Somogyi Zoltán Max gasztroblogger, aki szerint nem a versengés a legfontosabb, inkább egy jó hangulatú találkozó a cél, ahol az otthoni kenyér és péksütemény készítés fortélyain van a hangsúly.
Somogyi Zoltán a természetes alapanyagból készült ételek népszerűsítését is célul tűzte ki, amikor elhatározta, hogy nemes versengésre hívja a saját készítésű kenyerek és péksütemények kedvelőit október második szombatján. Mint az onlinebalaton.hu-nak elmondta az otthon sütött kenyér íze semmi máshoz nem hasonlítható. Ráadásul elkészítése remek lehetőség arra, hogy mesterséges adalaékanyagok ne kerüljenek bele. Hozzátette azt is, sokan nem is gondolják, hogy milyen könnyen megtanulható a veknik, cipók vagy a különböző péksütemények, kiflik, zsemlék elkészítése. Ezért is döntött úgy, hogy ennek a rendezvénynek a keretében is megpróbálja szélesebb körben megismertetni az otthoni kenyérsütés előnyeit.
A “házi pékek” négy kategóriában nevezhettek, csak természetes alapanyagokat tartalmazó, saját készítésű, kemencében vagy sütőben sült termékekkel, melyeket magokkal, gyümölcsökkel is ízesíthetnek.
A 10 jelentkező által elkészített kenyereket, péksüteményeket nem csak m,egkóstolni lehet, de azok receptjeit is hazavihetik az érdeklődők.
A Hobbi Pékek Találkozóját október 8-án, szombaton 14 órától rendezik meg Gyenesdiáson. Bővebb információ a programról itt található.





