És azok is persze, akik részt vesznek a füredi 191. Anna-bálon. Noha az első versenyhez képest jelentősen változott a menüsor, a minőség maradt.
Mindezt Tóth József, az Anna Grand Hotel séfje mondta a balatonfured.hu-nak, aki már ötödik éve felel az Anna-bál ételeiért. A július 23-án este asztalra kerülő négyfogásos vacsorában reményei szerint sikerül ötvözni a tradicionális alapanyagokat némi modernitással.
A menü
- konyakos borjú tatár szardellával, marinált spárgákkal és zsenge borsóhajtással ízesítve, füstölt tokhalfilé édes-savanyú reteksalátával és fűszeres pirítóssal
- szalonnás burgonyagombóccal és illatos erdei gombákkal kínált pikáns vadragu leves
- zöldfűszer kéregben sült báránygerinc filé mentás zöldborsópürével és baby pak choi-jal, tányéron glasszírozott gyöngytyúkmell mozzarellával, házi aszalt paradicsommal és szarvasgombás rizottó-ropogóssal, sertés szűzérmék mézes diómorzsában sült édesburgonyakrémmel és zöldségtextúrákkal
- karamellás piskótaforgács-torony rumos meggyfénnyel, pirított mandula halommal és lime-os, gyömbéres ganache belga csokoládéburokban, omlós zöldtea keksszel
Éjfélkor hagyományos báli svédasztalos menüt kínálnak a vendégeknek: vörösboros marhalábszár pörkölt, ropogós malacsült, kézműves sajtvariációk, magyaros hideg vegyes ízelítők, cukrászati különlegességek, békebeli sütemények kerülnek az asztalra, olvasható még a füredi portálon. (A címlapkép illusztráció.)