Miért nem balatoni bort árulnak a tó partján? – tették fel a kérdést a Dél-balatoni Borút Egyesület, valamint a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület szezonnyitó találkozóján Rádpusztán. Az április 9-i eseményen a dél-balatoni régió szinte valamennyi borásza ott volt.
A rendezvénnyel a dél-balatoni borászatok szakmai elismertségére és természetesen a régió borainak kiváló minőségére kívánták felhívni a gasztronómia képviselőinek figyelmét, írja a boraszportal.hu.
A boros eseményen elhangzott, a déli part nagy múltú szőlőtermő területeiről származó helyi termékek egyre keresettebbek a vendégek körében. Azonban nem egységesen jelennek meg a déli parti borok a vendéglátóhelyek borkínálatában, ezért ezen a téren változtatásra van szükség.
Fekete Tamás, a Balatonföldvári Turisztikai Egyesület alelnöke köszöntőbeszédében elmondta, hogy a Balaton régió nagyon szerencsés helyzetben van, hisz a dél-balatoni borral, a helyi termékek egyik „zászlóshajójával” kiváló, sokszorosan elismert és minősített terméket tud ajánlani a helyben élőknek és az idelátogatóknak egyaránt
Gádor Dénes, a Dél-balatoni Borút Egyesület elnöke pedig azt hangsúlyozta, hogy örömteli, hogy tanúi lehetnek a dél-balatoni régió borászatai összefogásának, aminek az alapja nem más, mint az a közös cél, hogy a régió borait együttes fellépéssel méltassák és ismertté tegyék.