Balatonhoz köthető ötletek + tej, tejszín, cukor, tojás és természetes aromák: mindezt kell tartalmaznia a Balaton fagylaltjának. A versenyt idén is kiírta a Balatoni Regionális TDM Szövetség, nevezni április 10-ig lehet.
Újra meghirdette a Balaton fagyija versenyt a tó regionális turisztikai szövetsége, értesült a somogytv.hu. A Balaton édességének tejet, tejszínt vagy vajat, cukrot és tojást kell tartalmaznia, valamint csak természetes aromákat lehet felhasználni.
A recepteket április 10-ig várják a szervezők. A győztes fagylalt összetevőit május elsején teszik nyilvánossá, hogy aztán a nyáron a Balaton-part bármelyik cukrászdában megkóstolhassuk.
Tavaly a pezsgős marcipán szamóca lett a Balaton fagyija, amit egy máriafürdői fagylaltozó készített el először Balaton randevú néven. (fotó: netdesszert.hu)