Egy vendéglátós és egy gasztroblogger járta körbe az északi part éttermeit a téli időszak végén. A Keszthely-Tapolca, Gyulakeszi-Balatonfüred négyszögben mint kiderült, igazán jól lehet lakni.
A streetkitchen blog szerzője, Jancsa János a Balatoni Kör egyik alapítójával, Bezerics Dániellel vett részt egy rövid, de annál velősebb és laktatóbb északi parti gasztro kalandtúrán.
A keszthelyi Télikert volt kiindulási pont, ahol pho leves, szuvid burger és országbajnok pizza volt a menü. (Erről bővebben itt lehet olvasni)
A páros következő állomása a tapolcai Pura Vida volt, amely étterem (vagy bisztró) nemrég nyílt meg Tapolca Fő terén. A hely kicsi belsője cseppet vintage, mediterrán és franciás hangulatot kelthet bennünk. Az étlap is hasonlóan izgalmasnak tűnt. A burger mellé levendulaszörpöt kértek a gasztronauták.
Az íztúra harmadik része a gyulakeszi velős pirítósozóhoz vezetett. Itt kevés sikerrel jártak az ízutazók, mivel pont a kétheti bezárás előtti napon érkeztek, és délután négyre elfogyott a legendás velős pirítós.
Az utolsó balatoni gasztrotelepülés Balatonfüred lett, ott is a Kredenc Borbisztró. Itt Dobai András, szintén Balatoni Kör és Brains zenekar alapítótag, már várta az éhes utazókat. Elmondásuk és leírásuk szerint az a hely sem nagy, viszont barátságos és retro jellegű.
Itt egy ropogós panninit, finom sajttal és kevert salátával fogyasztottak el, majd kolbászt és kétfajta hurkát, savanyúval és gyöngyhagymával. Azért a desszertnek is hagytak helyet: Rákóczi túróssal és diós sütivel zárták a napot és a túrát.
További ízes kalandozásokról itt lehet olvasni, de személyesen ki is lehet próbálni nem csak az északi, hanem a déli parton is. ;) (A kép forrása: streetkitchen.blog.hu)