A déli parti napfényt és pezsgést már áprilisban elhozzák nekünk Pestre. A legkiválóbb dél-balatoni borokat és pezsgőket most lehet először ilyen átfogóan megismerni és végig kóstolni, mivel a déli part 18 pincészete mutatkozik be pénteken a Stefánia Palotában.
Az idei év azonban ennél is jelentősebb újdonságot hoz: először vezetik be ugyanis Somogyban az Európa vezető agrárországaiban jól bevált átfogó stratégiát, hogy közös marketing stratégia mentén, egységes arculat kialakításával mutatnak be különböző termékeket a jövőben. Az átfogó ágazati stratégia része egy szövetkezeti rendszer kialakítása. Most még csak a legelső, kezdeti eredmények mutatkoznak, de egy ennyire sikeres európai agrárgazdasági modell alkalmazása már az első pillanattól meggyőző lehet a hazai környezetben is, sőt: példa lehet ez az összefogás az országban más régiók számára is.
Ezt a koncepciót és közös agrárstratégiát mutatják be pénteken a termelők és a Somogy megyei vezetők. A dél-balatoni borok és sajtok harmóniájára külön mesterkurzussal is felhívják a figyelmet. A Dél-Balaton első igazán átfogó bemutatkozása jó alkalom, hogy már tavasszal kiválasszuk magunknak nyári kedvenceinket. Külön öröm és kellemes meglepetés, hogy a jó borok mellé idén kiváló sajtokat és sonkákat is kapunk, egy végre valóban sikeresnek ígérkező régiós agrárstratégia keretében, amit a sajtónak és a nagy nyilvánosságnak most mutatnak be először.