Úgy tűnik, mostanság két dolog kezd menővé válni: a Balaton és a Balatont, valamint a tóval kapcsolatos dolgokat (bort, eseményt, bármit) Budapesten reklámozni. Ezúttal egy újabb balatoni nedű debütált a fővárosban.
Az egyik balatoni pincészet Budapesten mutatta be az új borait. Az eseményen Bujdosó Ferenc, a pincészet vezető borásza elmondta, szerencsére rengeteg dolguk van, hiszen a borkészítéstől a rendezvényekig számos teendőjük akad. Idén például szőlőt is telepítenek, amihez támrendszereket készítenek és persze borokat palackoznak. És Budapestre utaznak borbemutatókra.
A balatoni bor budapesti bemutatóján mindenkit megnyugtattak, a májusi esős napok nem hátráltatták a pincészetet a munkálatokban, ezeken a napokon a palackozásra összpontosítottak.
A folyamatos munka eredményeként már palackba került egyebek mellett a Katamarán ’13, a Tramontana ’15 és két új termékük is. Az egyik a cabernet franc és sauvignon házasításával készült Katamarán Rozé, amely a borvidéki borverseny legmagasabb pontszámával Balatonboglár Város Bora lett, illetve a BalatonBor, amely egy reduktív olaszrizling, és Magyarország első borrégiós márkájaként egyébként éppen a napokban debütált.
Idén nem ez az első változás a Bujdosó Pincészet életében, amit fel lehet jegyezni, hiszen tavasszal a termékpalettájuk három tétellel is bővült. Ráadásul új dizájnra, és több boruk esetében az egyre népszerűbb csavarzáras palackozásra állnak át.
És aki kíváncsi, hogyan zajlanak a mindennapok egy balatoni borászatban, az a pincészet blogjában hétről hétre olvashat erről.